Szálas Teák

navigáció » Teák » Szálas Teák

Teakészítés - Jó tanácsok a teafõzéshez

Néhányan még mindig úgy gondolnak a teakészítésre, mint egy tudományra, pedig néhány alapszabály betartásával, könnyedén elkápráztathatja vendégeit egy csésze kiváló teával. Segítségül, íme néhány jó tanács:

A víz

A víz hõmérséklete nagyban befolyásolja, a lefõzött tea minõségét. Minél lágyabb vízbõl készítjük teánkat, annál kellemesebb ízt kapunk. Sokan egyes ásványvíz márkákra esküsznek, ezeket nekünk kell kitapasztalni. Ezekre a fontos apróságokra leginkább akkor kell odafigyelnünk, ha natúr teákat iszunk, ízesítés nélkül.

A teáskanna

A tea egy tetszetõs porcelánkannából igazán jól esik. Ezen kívül a kanna lehet még agyagból vagy üvegbõl is, de lehetõség szerint ne fémbõl legyen (kivétel a belül mázzal festett tradicionális japán teáskannák).

A kanna ki mosása langyos, tiszta vízzel történjen. Javasoljuk teaszûrõ használatát, mert így a tealevelek nem úszkálnak a tea felszínén, erre a célra kiválóan alkalmas egy papír teafilter is. A kannát forrásban lévõ vízzel ajánlatos elõmelegíteni. A kanna nagysága a tea mennyiségétõl függ. Körülbelül 2 dl-ként 2 gramm (egy enyhén púpos teáskanál) teafû szükséges. Ugyanakkor gyümölcsteákból dupla mennyiséget kell rakni, hogy megfelelõ ízt kapjunk.


Rendezés:||
 • Earl grey

  tea19.jpg

       Ceyloni és Kínai fekete teák,              bergamott             100g/csomag

  Ár:1.270Ft
 • Kínai sárga tea

  tea19[2].jpg

      Az uralkodó teája        100g/csomag

  Ár:1.270Ft
 • Kínai zöld tea

  tea19[1].jpg

  Ismert egészségmegőrző és gyógyító hatása miatt a zöld tea fogyasztása keleten évezredes hagyományokkal rendelkezik 100g/csomag

  A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző, koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert tény az orvoslásban.

  Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/9477/a-zold-tea-hatasai-fogyas-es-ervedelem
  Ár:1.270Ft
 • Tündérkert

  tea19[3].jpg

  Finom gyümölcsök keverékéből  100g/csomag

  Ár:1.270Ft
 • Marokkói menta tea

  tea19[4].jpg

  Zöldtea és mentalevél keverékéből  100g/csomag

  Ár:1.270Ft
 • Forró ölelés

  tea19[6].jpg

       A csokoládé találkozása a                  gyümölccsel         100g/csomag

  Ár:1.270Ft